Despre noi

 

 

 

cropped-logo-nou-centru-sebi.pngAsociatia noastra “Centrul Cultural Austro- Roman Graz-Aripile Sperantei”  si-a deschis  portile in data de 30.11.2014 prilej cu care peste 200 de romani au cantat imnul national al Romaniei despartindu-i doar cateva ore de marea sarbatoare nationala 1 Decembrie.

A fost un prilej de bucurie si un inceput frumos urmand ca pas cu pas sa isi extinda activitatea si sa dezvolte activitati culturale, sociale, educative si de integrare prin voluntarii romani din Graz.

In anul 2016 si mai exact 1 iulie ne-am bucurat de evenimentul de succes “ Deschiderea oficiala a Bibliotecii Interculturale Graz”biblioteca ce cuprinde peste 1900 de volume scrise in limba romanadar si alte carti  in diverse limbi.

Asociatia se ocupa cu organizarea diferitelor cursuri si workshop-uri, excursii, drumeţii si activităti în aer liber cu scopul sensibilizării persoanelor în ceea ce privește protecţia mediului si nu numai, studierea in grupuri mici a limbii germane, engleze, franceze, italiana si promovarea limbii romane prin cursurile de limba romana asociate cu programele educative pentru copii.

 

Centrul nostru ofera gratuit  Ateliere de Creatie, Programe educative ( geografie, sport, dansuri, cantece, povesti, povestiri, desen si pictura), cursuri de sah si alte cursuri sustinand integrarea în societatea interculturala tinand legatura cu autorităţile române şi austriece.

 

 

In cadrul centrului romanii beneficiaza de consultanta financiara, familiala, asistenta sociala si nu in ultimul rand de consultanta juridica.

Centrul Cultural Austro- Roman Graz  Aripile Sperantei  –  are sediul in Graz

Eggenberger Gürtel 76  Graz  8020

 

Orice donatie sau sprijin din partea celor care vor sa fie voluntari e benevenit fie material ( lipici, scoci, caiete, foi, jucarii, carti, etc) fie financiar BAWAG PSK IBAN: AT91 1400 0893 1034 6030 BIC: BAWAATWW

AICI puteti citii cum puteti devii membri in Comunitatea noastra.

 

Va multumim mult,

Cu respect Echipa de voluntari

Ne puteti scrie pe email romaniidingraz   @yahoo.com

iar o parte din activitatiile noaste le gasiti pe vechiul blog

http://romaniidingraz.wordpress.com

 

Publicitate